Blog

Android Ontwikkeling

android-logo-new-300x279Nadat Kafkar in November 2011 een nieuwe weg in is geslagen zijn we druk bezig geweest om de nieuwe opzet meer vorm en richting te geven. Een van de speerpunten is het focussen op een gebied binnen het gehele software domein. Als kernactiviteit is er nu gekozen voor het ontwikkelen van Applicaties voor mobile apparaten. Deze keuze hebben we gemaakt omdat dit een relatief jong en interessant vakgebied is. Daarnaast is dit een groeimarkt die nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat.
Deze keuze sluit ook goed aan bij de stap die het afgelopen jaar al gemaakt is met het omzetten van de navigatie software NavXP naar Java en Android. Onze focus ligt nu eerst bij Android ontwikkeling, wat niet wil uitsluiten dat wij ook willen ontwikkelen voor ander platformen zoals IOS, Windows phone en blackberry. Ook sluiten we software ontwikkeling voor niet mobiele apparaten niet uit. Sterker nog: daar zit een deel van onze kracht. Met onze kennis uit de embedded wereld zijn wij ook goed in staan om bestaande systemen of andere toepassingen te koppelen met een mobiel apparaat.
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan onze eerste twee Android toepassingen: een Game en een Zakelijke App. Deze zullen binnenkort via de Android Market beschikbaar komen.
Houd onze website in de gaten voor updates.